torstai 6. tammikuuta 2011

like a candle in the wind.

Tuossa joulun alla polttelin lipaston päällä kynttilää samalla kun datailin selin siihen nähden. Jossain vaiheessa mietin, että on hieman outo haju, mutta en kiinnittänyt asiaan enempää huomiota. Tajusin yhteyden vasta haettuani kahvia ja vilkaistuani kynttilään päin.

Kyllä mä oikeasti pyyhin pölyt ennen joulua. Tää nyt vaan huijaa tää kuva.

En tiedä miksi, mutta kynttilän sydänlanka oli valahtanut aivan pohjalle noin tunnin-parin palamisen jälkeen, ja steariinit levinneet asettina olleelle lautaselle. Luojan kiitos kynttilän alla oli nimenomaan tuo hieman suurempi lautanen, jossa on reunat. Lipasto on isänisäni aikoinaan tekemä, enkä ole ajatellut luopua siitä vielä aikoihin.

Fiksuna tyttönä lähetin tämän kuvan firmalle, joka kynttilän on valmistanut ilman mitään sen suurempia odotuksia. No okei, kynttilä maksoi nelisen euroa ja vähän kyllä pihinä opiskelijana oli mielessä, että josko korvaisivat uudella tuotteella.

Muutama päivä sitten ovelle koputettiin puoliltapäivin, kun olin juuri tullut suihkusta, eli toisinsanoen hiukset märkänä takkukasana ja yöpaidassa sekä virttyneessä neuleessa. Postinkantajahan se siellä, pyysi kuittauksen pakettikorttiin, ojensi laatikon sekä muut postit ja toivotteli hyvät päivänjatkot. Pienestä pahvilaatikosta paljastui seuraavaa:


Korvaukseksi yhdestä kynttilästä siis huikeat kolme kynttilää ! Olenpa vielä hypistellyt kynttilähyllyllä tuota lasista. Ko. kippo on todella paksua lasia, ja aionkin käyttää sitä tuikkualustana, jahka saan alkuperäisen sisällön ensin poltettua pois.

Mutta siis hei pointti - ihan huippua, Finnmari !

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Omaperäisen näköinen tuosta viallisestakin tuli! :D Onneksi ei käynyt pahemmin.

Miia K. kirjoitti...

Suvi: Hah joo, siitä tuli varsin kaunis jopa !
Enpä kuitenkaan viitsinyt jättää nurkkiin turhaan pyörimään, vaan pilkottiin tuossa vuoden vaihtuessa ulkotuliin. :)