sunnuntai 27. helmikuuta 2011

"Älä välitä, rakkaani, eihän meillä kiirettä ole."

"SOTA ON RAUHAA
VAPAUS ON ORJUUTTA
TIETÄMÄTTÖMYYS ON VOIMAA"



"Vuonna 1984 ilmestyi 1949. Se on satiiri totalitaaristen maiden pyrkimyksistä ja menettelytavoista, profetia tulevaisuudesta. Hätkähdyttävä kuin pääkallon kuva myrkkypullon kyljessä. Karmaiseva kuva ajasta jota tietämättämme ehkä jo elämme, tai olemme tietämättämme eläneet - kenties jo pitemmänkin aikaa." - Kirjan takakansi

Jos et ole vielä lukenut George Orwellin suorastaan huikean mahtavaa Vuonna 1984 -teosta, tee se nyt. Vaikka lukemisen jälkeen et enää voikaan olla ajattelematta kaappaako joku sinut ajatusrikosten vuoksi, onko Isoveljeä olemassa tai onko kaksi plus kaksi sittenkin viisi, on se kaiken vainoharhaisuuden arvoista.

Itse en ensimmäisellä kerralla olisi malttanut laskea kirjaa käsistäni hetkeksikään, ja pakkohan se oli huutonetistä huutaa omaksi, etten ikinä unohtaisi. Winstonin tarina todella tempaisi mukaansa.


Kirjavinkistä kätevästi tutkiskelemaan rätei ja lumpui. Mustanharmaaseen maailmaani eksyi tänään jotain harvinaisen värikästä, ja hopeakorutkin väistyivät pöllövallankumouksen tieltä. Kamera sai petroolinsinivihreän neulemekon taittumaan hieman todellista sinisävyisemmäksi, muttei anneta sen häiritä. Väriä anyways !


Ei kommentteja: